TECHNICS SL-1200GR

Referentni gramofon sa direktnim pogonom za sledeću generaciju.

Spajanje tradicionalnih analognih i vrhunskih digitalnih tehnologija Technics-a.
Rođen 2016. godine, SL-1200G je kombinovao tradicionalnu analognu tehnologiju Technicsa i naprednu digitalnu tehnologiju, istovremeno redizajnirajući delove. Njegove izvanredne performanse bukvalno su oduševile tržište hi-fi-ja i redefinisale referencu za gramofone s direktnim pogonom. Delovi koji su nasleđeni od SL-1200G nedavno su razvijeni za SL-1200GR, počevši od bezjezgrenog motora sa direktnim pogonom i preciznom tehnologijom upravljanja motorom koja je eliminisala buku nastalu usled nepravilnosti rotacije, uključujući niske vibracione, ploča sa čvrstoćom i visoko osetljivim tonom. Ovim merama nivo performansi očigledno nadmašuje uobičajene standarde njegove klase. SL-1200GR poziva više ljubitelja zvuka da uživaju u muzici uz bogat, robustan zvuk analognih zapisa.

Coreless motor sa direktnim pogonom postiže stabilnu rotaciju.
1970. Technics je komercijalizovao prvi gramofon sa direktnim pogonom na svetu, a sistem je olujnom brzinom preuzeo svet. Za razliku od pogonskog remena i drugih sistema, sistemi sa direktnim pogonom rotiraju motor pri maloj brzini i direktno pokreću ploču, pružajući tako brojne prednosti, poput gotovo potpunog odsustva degradacije u S / N odnosu zbog vibracija i mehanizama usporavanja motora, kao i visoka pouzdanost tokom dužeg perioda, jer ne zahteva zamenu delova.
I 2016. godine, Technics je razvio dvo-rotorni, površinski okrenut, bezjezgarni motor sa direktnim pogonom sa magnetima rotora postavljene na obe strane, čime je eliminisao nepravilnost rotacije motora, koja se naziva “kogljenje”, što je bilo jedinstveno pitanje za sistemi sa direktnim pogonom. Ovaj motor je usvojen za model SL-1200G, koji je još jednom privukao značajan odziv na hi-fi tržištu. SL-1200GR nasleđuje istu dizajnersku filozofiju sa novim razvojem motora sa direktnim pogonom sa jednim rotorom, površinski okrenutim, bez jezgra, što rezultira eliminacijom buke.

Visoko precizna kontrola motora za idealne uslove rotacije.
Kontrola rotacije, koja proverava i ispravlja preciznost motora, koristi najnoviju tehnologiju upravljanja motorom, kultivisanu u razvoju Blu-rai diskovnih uređaja, baš kao što je to slučaj sa SL-1200G. Sinusni talasi pohranjeni u ROM-u koriste se za kontrolne oblike talasa konstantnom brzinom, a to postiže glatku i stabilniju rotaciju u poređenju sa upotrebom jednostavne generacije sinusnog talasa sa spoljnim namotajem kao u konvencionalnom SL-1200MK5. Pored toga, električna kola su podešena tako da novorazvijeni motor SL-1200GR postiže maksimalne performanse. Početni obrtni moment postiže 2,2 kg k cm sa samo jednim rotorom. Postignuto je isto vreme pokretanja od 0,7 s (pri 33 1/3 o / min) kao SL-1200G.