Marantz PM8006

Pojačalo savršeno za audiofile koji žele savršen kvalitet muzike i fleksibilan rad

Sa potpuno diskretnim current feedback dizajnom, PM8006 integrisano pojačalo je savršeno za audiofile koji jednako žele savršen kvalitet muzike i fleksibilan rad. Nudi moćnih 2x 70W na 8 oma, dok simetrična elektronika obezbeđuje optimalan kvalitet. Da bi obezbedilo sveobuhvatno muzičko iskustvo, pojačalo koristi novu, Marantz-dizajniranu električnu kontrolu glasnoće i potpuno novo Marantz Musical Phono EQ gramofonsko predpojačalo, dizajnirano da pruži najčistiji signal sa omiljenih vinila sa minimalnim nivoima buke. Da bi se dodatno otklonile smetnje, koristi nove izolacione nožice kao potpora pojačalu, kombinujući vlakna velike gustine i prigušujućih karakteristika.

PM8006 takođe uključuje izlaze sa predpojačala zajedno sa snagaškim direktnim ulazima, što vam omogućava da uređaj koristite kao samostalno snagaško pojačalo za integraciju  u višekanalni sistem kućnog bioskopa. Za precizno oblikovanje zvuka, naš trostruki sistem kontrole tona pruža razdvojene kontrole za bas, srednje i visoke tonove. Elegantni daljinski upravljač ergonomski oblik za lakšu upotrebu i može da kontroliše izvor sa pratećih plejera.

Current Feedback

Current Feedback Amplifikation je dobro poznata, Marantz-originalna tehnologija elektronike, koja savršeno odgovara zahtevima Super Audio hi-res muzike za široko-pojasnu, izuzetno brzu reprodukciju. Otpor na Current Feedback tački je ograničen što rezultuje veoma niskim obrtanjem faze, što znači da Marantz Current Feedback pojačala smanjuju potrebu za faznom kompenzacijom preko Negative FeedBack (NFB) na minimum. Ovime se pojednostavi putanja signala, što rezultira visokim stepenom protoka, izvrsnim tranzientnim odzivom i superiornom soničnom transparencijom širom punog opsega. Za razliku od konvencionalne Voltage Feedback topologije, Current Feedback takođe čini da snagaško pojačalo bude neosetljivo na teške signale iz zvučnika.

Marantz HDAM Tehnologija

Marantz je razvio sopstvenu diskretnu elektroniku, pod nazivom Hyper-Dynamic Amplifier Modules, ili HDAM-ovi, da zameni pojačala bazirana na čipovima koja drugi koriste. Koristeći diskretne komponente postavljene na površinu sa kratkom mirror-image levom i desnom putanjom signala, HDAM-ovi nadmašuju regularna integrisana Op-pojačala dramatično u Slew Rate i nivoima šuma, rezultirajući mnogo dinamičnijim, preciznijim i detaljnijim zvukom. Tokom godina Marantz je razvio različite HDAM-ovi koji će odgovarati specifičnim zahtevima plejera i pojačala: PM8006 koristi high-grade SA3 verziju.

Marantz Musical Phono EQ

Već duže vreme, Marantz integrisana pojačala se odlikuju visoko-kvalitetnim gramofonskim ulazima, ali sada kompanija svoju posvećenost vinilu podiže na novi nivo sa Marantz Musical Phono EQ ulazom, premijerno na PM8006 pojačalu. Ova jedinstvena tehnologija, pojednostavljivanjem putanje signala na gramofonskom ulazu za optimalni kvalitet zvuka, podvlači posvećenost kompanije najboljoj reprodukciji sa svih muzičkih izvora, bilo digitalnih ili analognih. Marantz Musical Phono EQ koristi dvostepeno pojačavanje, dozvoljavajući manje zasićenje po stepenu, za manju distorziju. Naravno, pošto je Marantz dizajn, koristi svoj HDAM-ove, ali su ovde kombinovani sa JFET-ovima (junction gate field-effect transistors) na ulazu, dajući visok ulazni otpor. Ovime se omogućava uklanjanje AC kondenzatora sprege koji su se ranije koristili da bi se dobila jednostavnija putanja signala za slabašni izlaz sa gramofonskog kertridža, poboljšavajući čistoću signala.

Marantz je takođe iznova osmislio proces re-ekvilizacije tokom ulaza signala sa gramofona, fundamentalni deo puštanja sa vinila neophodan za kompenzaciju ograničenja formata. Kod Marantz Musical Phono EQ ulaza, ova re-ekvilizacija je podeljena na pasivne i aktivne sekcije, za precizniju ekvilizaciju: RIAA korekcija se izvršava unutar HDAM-a, dok je pojačanje u rukama visoko-kvalitetnog op-pojačala, koji radi u Class A modu za minimalnu distorziju i isporuku čistog i otvorenog zvuka. Sa Marantz Musical Phono EQ ne postoji potreba da se unapređuje PM8006 sa eksternim gramofonskim ulazom: kao deo Marantz posvećenosti optimizaciji reprodukcije sa svih formata, bilo digitalnih ili analognih, pojačalo već ima ugrađene premium-class gramofonske mogućnosti.

Toroidalni transformator

Toroidalni transformator ima nekoliko prednosti u odnosu na normalni EI core transformator. Veoma je efikasan isporučuje više snage u poređenju sa EI core transformatorom iste veličine. Dodatno, zbog svog oblika, elektromagnetna radijacija i mehanička vibracija su ekstremno niske što na kraju rezultira boljim kvalitetom zvuka.
Često potcenjivana: kontrola glasnoće visokog kvaliteta.

Novorazvijena električna kontrola glasnoće koristi najnoviju IC kontrolu glasnoće rezultuje boljim razdvajanjem kanala, dinamičkim rasponom i redukcijom distorzije, zadržavajući operativni osećaj analognog uređaja za kontrolu glasnoće. Da bi se osiguralo sveobuhvatno muzičko iskustvo, pojačalo koristi novu Marantz dizajniranu električnu kontrolu glasnoće za visoku linearnost i separaciju kanala najbolju u klasi.
Visok kvalitet, original Marantz SPKT-1+ Kontakti za zvučnike

Kontakti su napravljeni od masivnog lima sa debelim posrebrenim slojem za najbolji mogući kontakt sa kablovima zvučnika, a kontakti za glavne zvučnike su postavljeni niže, time i bliže glavnoj elektronici, da bi se skratio put signala. Time se održava celokupni dizajn pojačala, koristeći najkraće moguće putanje signala i High Instantaneous Current topologiju za bolju brzinu i dinamiku.

Osnovne Karakteristike

  • Integrated Current Feedback Amplifier with 2x 70W / 8 ohm rms
  • Newly designed electric volume circuit
  • Exceptional Marantz Musical Phono EQ stage
  • Marantz proprietary HDAM-SA3 circuits
  • Triple layer bottom plate
  • Gold Plated Inputs/Outputs incl. Phono (MM) input
  • Double shielded Toroidal Transformer and high quality customized components
  • High quality, original Marantz SPKT-1+ Speaker Terminals (A / B switchable)

Available in black or silver-gold